Ottestad i flomlys og snøvær

Onsdag kveld reiste vi til Ottestad for å spille den tredje kampen i kvalifiseringen til NM og G-19 Elite. Det ble en kamp hvor vi fikk to forskjellige omganger. Første omgang var preget av en bane som var dekket med snø og gjorde det vanskelig for oss å spille god fotball, mens til andre omgang hadde de fått brøytet banen for snø og forholdene var langt bedre.

Første omgang er preget av forholdene og ingen av lagene får spilt helt slik de ønsker. Allikevel scores det fire mål og det er Ottestad som tar ledelsen etter 7 minutter. Vi presser på for å få utligningen så kjapt som mulig og etter 22 minutter setter Emil ballen i mål etter et godt samspill mellom flere. Kampen vipper litt fram og tilbake og begge lagene produserer noen halvsjanser før Ottestad igjen tar ledelsen etter 34 minutter. Litt dårlig press på ballfører og han får slå en god bakromspasning som omsettes i mål. Rett før pause får vi utligningen vår ved Simen Sethne på straffespark. For å forklare forholdene enda bedre så måtte dommeren børste fram sekstenmeterlinjen for å se om fellingen var innenfor eller utenfor. Vi går til pause med 2-2 som er et rettferdig resultat etter spill og sjanser i 1. omgang.

Andre omgang blir en total dominans fra oss. Vi går ut med en annen trygghet på oss selv og baneforholdene er blitt langt bedre for vår type spill. Det resulterer i at Emil scorer etter 47. min og Simen Øfstbø etter 53. Nå føler vi at vi har kontroll på kampen og kjører angrep på angrep mot Ottestad. Emil fullfører sitt hat-trick etter 65 minutter. Etter det målet slipper vi oss litt ned i tempo og kvalitet. Ottestad reduserer etter 80. minutter, og rett før slutt setter Aksel punktum for kampen med en scoring.

Oppsummert så blir det en ok gjennomført 1. omgang etter forholdene, mens 2. omgang er god. Vi viser til tider veldig flott spill, og flere av målene er av høy klasse når det kommer til samspill. Inn mot neste kamp på søndag, mot Gran, skal vi forsøke og komme like godt ut fra startblokkene i 1. omgang som vi har gjort i 2. omgang i de to siste kampene.