Solid seier mot Brandbu for Junior 2

Kampen for Junior 2 mot Brandbu søndag ettermiddag ble en jevnspilt affære. Vi stakk til slutt av med seieren, mot et Brandbu som hadde to seire og en uavgjort før søndagens møte.

Det har vært fokus på forsvarsspillet den siste uka etter to tap i begynnelsen av sesongen. Vi ville starte kampen med å ligge lavt og tvinge motstanderen ut på sidene, være aggressive når Brandbu kom nærme nok, og gå høyt når de satte i gang bakfra. Gutta responderte akkurat slik vi hadde håpet. Vi lot ikke Brandbu-spillerne få fred, og de følte nok at de ble omringet hver gang de nærmet seg midtsirkelen.

Brandbu hadde mest å komme med på sin venstreside, der de hadde en rask og slepen kantspiller, men en god Mats Reinsby Gihle sørget for at han ikke fikk til noe som helst. Det skjedde ikke altfor mye før Martin Hoel dessverre måtte ut med en skade etter ca. 25 minutter. Han hadde skadet ankelen, men vi håper sterkt at det går bra med Martin, da han har vist en veldig positiv utvikling denne sommeren.

Brandbu var farlig frempå midt i omgangen, en av deres spillere fikk til et skudd, men ble taklet rett etterpå. Her tror jeg vi var litt heldige som ikke fikk straffe imot. Etter ca. 36 minutter fikk Stian et oppspill og flikket den videre til Daniel, som driblet seg oppover langs venstresiden forbi to-tre mann før han fikk avsluttet og Brandbu klarer å redde. Stian kommer så på returen og skyter mot mål, dette skuddet ble også blokkert, men Stian fikk en ny mulighet, lot seg ikke be to ganger og setter returen kontant i mål.

Mot slutten av første omgang noterte vi store sjanser for både oss og Brandbu, men ingen av lagene klarte å overliste hverandres keepere. Vår keeper Marius Laeskogen gjorde i det hele tatt en meget solid jobb i denne kampen.

Andre omgang fortsatte litt som den første, men ingen av lagene klarte helt å holde nivået  oppe. Det ble noen store sjanser for begge lagene, hvor vi har gode muligheter til å punktere kampen. Ved en anledning kom Stian alene igjennom, men dommeren dømte offside til stor frustrasjon for oss trenere. Litt senere kom Mattis Berg på et sugende løp fra sin ankerposisjon på midtbanen, fosset gjennom hele Brandbu-forsvaret hvor en Brandbu-spiller var på vei til å felle ham. Mattis viste fair play og holdt seg på beina, til tross for at det nok kunne blitt dømt straffe hvis han hadde falt.

Daniel Løken tok etter hvert ansvar for å roe nervene til samtlige som hadde tatt turen til ØTIP denne fine augustkvelden. Han fikk en langpasning fra Martinus og satte fart nedover venstresiden, dro av omtrent hele Brandbu-fireren med såledragninger og skuddfinter, før han satte ballen i mål. En flott soloprestasjon og kampen ebbet ut med 2-0 seier til oss.

Alt i alt en perfekt gjennomført kamp av guttene, vi var aggressive og ga aldri Brandbu fred til å spille sitt spill, og hadde stolthet i forsvarsjobben 1 mot 1. Vi spilte oss til flere gode muligheter, og med litt mer terping på trening så setter vi etter hvert flere av de mulighetene vi fikk i denne kampen. Vi lagde en del frispark, men har tatt opp på trening at gutta må bli tøffere og vondere å møte. Alle innbytterne kom inn og leverte en god søknad om spill i neste kamp. Så her er det bare å møte opp til trening for å kjempe om plassen.

Bilde: Lars Morønning på vei gjennom Brandbu-forsvaret, Mattis Berg følger med

Bilde: Brandbu hadde til tider mer enn nok med å rydde opp på cornere i mot

Bilde: Stian Midthus Henriksen setter inn 1-0 etter en halvtimes spill