Seier mot Kongsvinger G19 på Gjemselund


Kongsvinger sitt G19-lag inviterte oss til treningskamp på Gjemselund tirsdag 20. oktober. Det takket vi ja til, da vi så på dette som en fin mulighet til å teste oss som lag mot slutten av sesongen. Selv om vi visste at vi kom til å møte et godt lag, så bestemte vi oss for å angripe kampen som vi pleier. Vi setter et høyt press fra start, og spiller ut enkelt bakfra til kampen setter seg.

De første fem minuttene av kampen styrer et godt Kongsvinger-lag store deler av spillet. Vi bruker litt tid på å finne ut av hvordan vi skal løse deres 3-4-3 formasjon, som vi sjelden møter til vanlig. Selv om vi ikke har så mye ball i starten av kampen, så ligger vi etter hvert ekstremt godt i det defensive. Dette fører til at Kongsvinger så vidt har sjanser mot oss, og vi klarer selv å skape noen farligheter på kontring.

Etter hvert som førsteomgangen setter seg, så klarer vi å etablere eget spill. Vi har samtidige bevegelser, mange som vil ha ballen og i tillegg roen med oss. Dette gjør at vi produserer flere angrep av ypperste klasse. Mot slutten av omgangen får vi et frispark fra rundt 20 meter. Kodjo Somesi viser frem høyrefoten og legger ballen elegant i lengste hjørne. Dermed står det 0-1 til oss etter en meget god første omgang.

0-1 Kodjo vs Kongsvinger

Vi starter andreomgangen der vi slapp den første. Det gode defensive presset fortsetter med hurtig forflytning og godt engasjement. Dette gir avkastning allerede etter fem minutters spill. Kodjo starter det høye presset og får en tå på ballen foran Kongsvingers keeper. Simen Sethne snapper opp ballen, drar seg forbi keeperen og setter den i åpent mål til 0-2.

Det virker som om vi begynner å bli litt slitne etter den andre scoringen vår. Dette gjør at Kongsvinger benytter muligheten og sender oss ned på jorda igjen bare to minutter senere. Vi flytter oss litt for sent i det defensive. Dette gjør at de får spilt seg fri og setter ballen utagbart i mål bak vår keeperdebutant, Sander Pettersen. Sander hadde en veldig god debut, noe som lover godt fremover for keeperteamet vårt.

Etter en liten periode med tunge bein henter vi oss inn og får mer kontroll på kampen igjen. Vi gjør også noen bytter, slik at hele troppen blir benyttet. Alle som kommer inn tar tak i den fortsatt imponerende kampen fra vår side. Kongsvinger setter et høyt press på oss og skaper noen gode muligheter, men uten uttelling. I stedet klarer vi å utnytte at de står høyt når Simen Øfstbø får ballen etter en god gjenvinning. Simen slår ballen nydelig på ett touch til Kodjo i bakrom. Kodjo løper fra alt av Kongsvinger-spillere og setter spikeren i kista til 1-3.

Kampen ender dermed 1-3, og seier til oss mot Kongsvinger G19 på Gjemselund. Vi gjør en meget god kamp, og tar med oss veldig mye positivt herifra. Slike kamper er veldig god læring for oss som lag, og vi viser at vi har et meget godt toppnivå på vårt aller beste. Nå er det om å gjøre og ta med seg disse erfaringene inn mot sesongens to siste kamper. Vi møter Gjøvik-Lyn borte søndag klokken 15:00 og Vind hjemme onsdag neste uke kl. 19:30. Så da er det bare å ta turen og støtte vårt spennende juniorlag. Vel møtt!


Av Sander Imerslund Harefallet


Video: 0-1 scoring


Kommentarer

Kalender

Fra andre lag

 • Lars Alund klar for FK Toten - Det er med stor glede vi kan annonsere at Lars Alund har skrevet under for oss. Lars har flere sesonger bak seg i FK Toten, både som gutt, junior og senior...
  for 4 måneder siden
 • G16 -Knall uke med 3 seire og 9 poeng uke 21! - Alle lagene til Totens G16 har vært i aksjon denne uka. G16 Elite innledet uken med kamp borte mot Storhamar på mandag, et Storhamarlag med 2 seire, 1 ua...
  for ett år siden
 • Sikret plassen i neste års 5. divisjon - Foran sesongens siste kamp mot Ringsaker 2 mandag kveld var forutsetningene klare: Med seier ville plassen i neste års 5. divisjon være sikret for andrelag...
  for 3 år siden
 • J17: 6-0 seier over Raufoss! - J17-laget til FK Toten spilte mandag kveld en 7`er kamp mot Raufoss. Våre mål for kampen var å fortsette det fine spillet vi fikk til i Danmark på 7`er ...
  for 3 år siden