Seire mot Gran og Trysil for Junior 1

Etter et litt tungt tap hjemme mot serieleder Lillehammer uka før var det onsdag 30. september klart for ny toppkamp borte mot Gran. Kampene mot Gran er alltid tøffe og morsomme å spille. Vi gikk inn med en god innstilling, noe som skulle gi uttelling fra start. Allerede etter 3 minutter blar vi opp et mønsterangrep. Sivert Bakkelund finner Sander Odenrud i mellomrommet, som videre finner vår venstreback Tolasa Waldemariam. Tolasa slår en nydelig bakromsball til Kodjo Somesi, som er iskald og runder keeper til 0-1. Etter denne pangstarten blir det mer jevnt utover i første omgang. Vi produserer mange gode muligheter, og er i tillegg er gode i det defensive, der vi varierer med høyt og lavt press. Det siste kvarteret av omgangen lugger det noe mer, men vi holder stillingen frem til pause.

I pausen bestemmer vi oss for å holde fokuset på oss selv, og å fortsette med det vi holdt på med de første 30 minuttene. Andre omgang starter som store deler av den første, med to jevngode lag som begge produserer sjanser. Etter 63 minutter blir vi tatt i ubalanse på en kontring. Gran kommer i stor fart, vi klarer ikke å stoppe dem, og de utligner til 1-1. Etter 69 minutter løsner det skikkelig for vår del. Herifra og inn er det kun ett lag på banen. Den gode avslutningen på kampen starter med et utsøkt innlegg fra Abdul Mudey, som Emil Nesheim-Hauge setter i mål på blank goal. Stillingen er da 1-2 i vår favør.

Ni minutter senere står vi godt i det høye presset, og dette resulterer i ballvinning. Etter den gjør vi alt riktig. Simen Sethne sender ballen til Sander, som lekkert lobber ballen over keeper til stillingen 1-3. Vi fortsetter å presse og spiller god fotball, men det er ikke flott spill som skal føre til neste scoring. Midtstopper Jacob Wainwright Hveem fyrer løs et frispark fra midtbanestreken, og frisparket går i en lang bue over Grans keeper. Det tar noen sekunder før spillerne skjønner at det blir mål og det eskalerer i jubel. Dermed ender kampen 1-4, og en klar seier til våre gutter. Vi spiller en av sesongens beste kamper, og det var rett og slett gøy å være totning på Gran denne kvelden. Seieren var en kollektiv seier, der samtlige 16 spillere i troppen bidro til en meget god kamp fra vår side.

Søndag 4. oktober var det duket for Junior 1 sin andre kamp for uka. Etter den sterke borteseieren mot Gran var det klart for å ta imot Trysil på eget kunstgress. Vi hadde mye å revansjere etter sist kamp i Trysil, en kamp som endte med 3-2 til hjemmelaget. De første 20 minuttene av kampen starter labert fra begge lag. Det var dårlig tempo, og vi var ikke helt påskrudd. Likevel produserer vi nok sjanser til å ta ledelsen, og selv om det er vi som står for de fleste sjansene er det Trysil som scorer først. Stillingen var dermed 0-1 etter 21 minutter.

Etter å ha sluppet inn dette målet klarer vi å nullstille oss. Vi skrur opp tempoet noen hakk utover i 1. omgang, og blir enda skumlere foran mål. Etter 39 minutter løsner det endelig. Sander Odenrud gir ballen fint til Kodjo Somesi, som bredsider ballen i lengste til 1-1. Deretter tar det ikke mer enn seks minutter før Kodjo igjen er på farten. Oskar Lunde Ragnhildsløkken header ballen inn i boksen til Kodjo, som drar seg forbi en mann og setter sin andre scoring for kvelden. Vi går til pause på stillingen 2-1, og selv om vi har ledelsen er verken spillerne eller trenerne helt fornøyd med 1. omgang. Vi har en god pauseprat, og gjør noen små taktiske endringer både defensivt og offensivt.

Andre omgang starter med bedre innstilling enn den første, og i tillegg klarer vi å gjennomføre endringene fra pausepraten. Dette gjør at vi dominerer kampen i banespillet. Etter 59 minutter stormer kolbuingen Håvard Fredrikstad nedover mot dødlinja og legger inn til en annen kolbuing, Jonatan Ottosen. Jonatan skyter i blokka, men vår toppscorer Kodjo er på returen og setter sin tredje scoring for kvelden. Etter at vi har dominert hele andre omgang, mister vi etter hvert litt fokus i den defensive delen av spillet. Dette fører til at vi slipper Trysil inn igjen i kampen. Etter 84 minutter reduserer Trysil til 3-2, og det er på nytt spenning i kampen. Men spenningen varer ikke mer enn fem minutter. Nok en gang er det Kodjo som setter ballen i mål, etter retur fra Sander Odenrud sin avslutning. Kampen ender dermed med en ganske så komfortabel 4-2 seier i vår favør. Ikke vår beste kamp i år, men vi skal være fornøyde med 6 av 6 poeng denne uka. Ekstra honnør til Kodjo som scorer fire mål. Nå har vi en god stund til neste match, så vi skal trene godt frem til 14. oktober. Da møter vi Vind til årets siste hjemmekamp.

Bilde: Sander, Kodjo og Oskar feirer scoring hjemme mot Trysil

Bilde: Kodjos første scoring i kampen mot Trysil

Bilde: Simen og Emil i hjemmekampen mot Gran tidligere i høst