Uavgjort på Dokka for Junior 2

Vi visste på forhånd at kampen mot Nordre Land kom til å bli tøff. Det ble nevnt flere ganger på trening og før kampen at om vi ikke møtte opp skikkelig fysisk, så kom vi til å bli kriget i senk av robuste Nordre Land spillere.

Kampen begynner akkurat slik vi hadde fryktet. Nordre Land er på hugget på hver eneste ball, slår oss i duellene og vi henger ikke helt med. Det tar kun 9 minutter før Lars må plukke den første ballen ut av eget nett. Vi omstiller ikke raskt nok etter et innkast, og deres back kaster opp på en upresset venstre ving som får vandre relativt upressa inn i banen og scorer sikkert.

Vi bruker lang tid på alt fra femmetere til frispark på deres banehalvdel og Nordre Land kan enkelt komme seg på rett side og vi har relativt få forsøk på angrepsspill. De har også en meget god midtbanespiller som vinner alt av dueller på midten.

Etter 30 minutter kommer Sander H. på et av mange løp i denne kampen. Han gjør alt på egenhånd og setter fart fra høyre og inn mot 16 meteren. Der blir han felt av Nordre Land spilleren som ikke henger med, og det blir korrekt dømt straffe. Undertegnede har en liten teori om at hvis en spiller som egentlig skal ta straffe blir felt selv, så skal en annen ta den straffen. Heldigvis har vi ikke nevnt noe om det før denne kampen, og Sander setter straffen sikkert til venstre for keeper og utligner til 1-1.

Det tar kun 3 minutter før vi får en ny kalddusj. Nordre Land spiller seg fint igjennom på sin høyre side og slår et perfekt innlegg på bakre stolpe som enkelt heades inn. De spiller seg deretter fri flere ganger, og misbruker store muligheter til å øke ledelsen. Vi er også veldig naive, setter i gang bakfra når de står høyt, og vi gir hverandre veldig dårlige arbeidsbetingelser.

Vi kan prise oss lykkelige for at vi går til pause med og kun ligge under 2-1. Trenerteamet er ikke spesielt fornøyd med innsatsen, og lar gutta selv få bruke de første 5 minuttene til å snakke om hvordan det har vært på banen de første 45 minuttene. Vi var enige om at første omgang var langt under pari, og at det må en helt annen vilje og innsats til de siste 45 hvis vi skal få med oss noe fra Dokka.

Vi har omtrent ikke satt oss på benken før baklengsmål nummer 3 og 4 er et faktum. Nordre Land spiller seg igjen fri på kantene og vi er helt fraværende. Vi tar grep fra benken og setter inn Karsten,mens Ole går ned på høyrebacken. I tillegg bytter vi formasjon fra 4-2-3-1 til 4-3-3, med Andreas som anker og Karsten og Anners som indreløpere. Det tar ikke lang tid før dette gir avkastning og Sander H igjen er på farten. Han har nå vandret til venstre, og skjærer innover og blir nok en gang felt på vei inn i boksen. Sander tar på nytt straffen selv, og setter den nok en gang sikkert til venstre for keeper.

Vi gjør nok et bytte, og Aleksander kommer inn på høyrekanten. Vi er nå inne i veldig god periode. Gutta vinner dueller, vi spiller med høyere tempo, og Nordre Land spillerne begynner å bli frustrerte og kjefte på hverandre. Sander kommer seg nok en gang fri på høyresiden, dribler seg innover dørlinja og får lagt ut 45° ut, hvor Anners kommer på et sugende løp og reduserer til 4-3 etter 65 minutter.

Vi gjør to nye bytter, Petter og Sander R kommer inn. Det ligger en scoring til i lufta, nok en gang kommer Sander H fri på kanten og slår et perfekt innlegg til Petter som header ballen i mål på bakerste stolpe. Utlikningen er et faktum. Trener Lars ildner opp gutta fra benken og vi fortsetter å rulle opp nye angrep.

I det klokka nærmer seg 90 får Anners kula og en Nordre Land spiller bestemmer seg for å legge seg på ryggen til Anners. Utrolig nok blir det ikke dømt straffe. Kampen ebber dermed ut og det ender 4-4.

Gutta viser en fantastisk moral ved å hente opp igjen det som så ut til å være tapt, og i dag føles det mer som vi vant ett poeng enn at vi tapte to. Siden Øystre Slidre/Rogne ikke kan stille til kamp på fredag blir neste kamp borte mot Reinsvoll/Eina/Bøverbru førstkommende søndag kl. 17:30.