Sterk borteseier for G19 Elite

Tabelltopp Lillehammer 2 var motstander 1.pinsedag på Stampesletta. 5 strake seire hadde laget før kampen mot oss, og det var derfor en særdeles vanskelig motstander som ventet oss på den varme maidagen på Lillehammer.

Det ble klart tidlig i kampen at Lillehammer 2 var et godt og ballsikkert lag. De tok kommandoen i kampen, men de skapte ikke veldig mye farligheter. Vi klarte med stort hell å isolere deres beste stopper i oppspillsfasen, noe som ga mye dårlige løsninger for Lillehammer. At vi stod relativt godt i ramma gjorde det også vanskelig for dem. Adrian skulle vise seg å bli en nøkkelspiller denne kampen. Det var han som var arkitekten bak vår beste mulighet i første omgang, da han slo 45 grader ut til Thomas, som skjøt i kroppen på Lillehammer sin keeperen. Ballen falt ned på strek, men mål ble det dog ikke. Det ble det heller ikke på Lillehammers største sjanse på corner, da en av deres spillere fikk gå opp alene på bakre hvor han headet uforstyrret over. Linus der bak hadde også en god kamp. Han avverget alt som ble skapt fra Lillehammers side med våkent og godt keeperspill. 0-0 til pause i varmen var helt ok.

2.omgangen var sju minutter gammel da Odin dro av et par mann på vår venstre side og fikk lagt til Adrian, som satte ballen i nota. Lillehammer satte da innpå et par av sine interkretsspillere, og fikk noe mer grep på midtbanen siste halvtimen. Det ble dog upresist og trangt, og de etterlot store rom i det bakre ledd. Vi fikk flere muligheter til kontringer, hvor det var flere ganger vi endte fire mot to uten at vi klarte å omsette det. Med litt mer skarphet kunne vi fort ledet med to og tre mål. Adrian på nok en overgang ekspederte et innlegg fra høyre fra Kasper i nota bak Lillehammer-keeperen. 2-0 skulle vise seg å bli sluttresultatet også. Lillehammer forsøkte seg siste kvarteret, men vi stod som resten av kampen godt bakover og lot dem ikke komme til de store sjansene. Linus reddet det som kom på mesterlig vis. Om det var varmen som gjorde det, eller den litt uvante kunstgressbanen som gjorde at vi ble upresise og gav bort mange enkle baller på slutten vites ikke, men vi fikk unødvendig mye press imot ved at vi ikke klarte å holde på ballen på slutten og kjøre presise overganger. Uansett ble vi det første laget til å slå Lillehammer, som tok oss til tabelltopp i skrivende stund. 16 poeng på 7 kamper er meget bra! Henrik pådro seg et gult kort i 2.omgang etter å ha blitt sparket av en Lillehammerspiller(som også fikk det gule), men det betyr vel ikke all verden.

3 kamper gjenstår i G19 Elite, Brumunddal er første motstander. De to siste kampene er mot Flisa/Kjellmyra/Vaaler og Gjøvik/Lyn. Elitespill høsten 2024 bør allerede være sikret etter seieren mot Lillehammer 2. De 6 beste lagene spiller dobbel serie om KM-tittel til høsten!

Lillehammer 2 – FK Toten 0-2