G19 er allerede godt i gang med sesongen 2024

Spillere og støtteapparat

Årets G19 er en sterk spillertropp bestående av totalt 35 spillere, hvorav det er kun 2 2005 gutter,
totalt 14 2006 gutter og 19 2007 gutter. Flere av guttene har allerede fått sin A-lagsdebut og mange banker også på døra til hospitering og spill på A-laget. Det er stor treningsvilje og vi er langt på vei den største G19-gruppa i distriktet. Siden vi er så mange er det også behov for mange ressurser rundt laget for å administrere og lede 2 lag sesongen gjennom.

Støtteapparatet består av følgende ressurser:

Pål Arne Jensen (Hovedtrener)

Håkon Svellet (Hovedtrener)

Simen Fodstad (Hovedtrener)

Kai Erik Moen (Spillerutvikler)

Stian Kobberstad (Assistenttrener)

Martin Bjerkengen (Assistenttrener)

Roger Nestaas (Assistenttrener)

Tom Roar Dahl Engen (Assistenttrener)

Jan Kristian Hoel (Materialforvalter)

Tor Arne Hoel (Materialforvalter)

Nina Svellet (Lagleder)

Kari Anne Faraas (Lagleder)

Sesongoppkjøring

Laget har trent godt vinteren gjennom og har hatt 3 faste treningsøkter i uka i tillegg til én innendørsøkt med futsal. En del av spillerne har dessuten hatt egne opplegg inn mot A-laget og dermed enda flere økter per uke. Erfaringen fra i fjor var at NM-kvalik og Elite-kvalik kom veldig tidlig på nyåret og vi var derfor tidlig ute med å spikre treningskamper allerede fra Januar. Så tidlig som 13. og 14. januar spilte vi kamper mot henholdsvis Raufoss Nasjonal G17 og Reinsvoll A-lag. 2 uker etter spilte vi dobbeltkamp mot Brumunddal. Begge disse kamphelgene var forberedelser til påfølgende NM-kvalik og samtidig ga hele troppen kamptrening opp mot sesongstart. I NM-kvaliken var det Gran og Valdres som havnet i vår gruppe og det skulle vise seg å bli to tette kamper som endte henholdsvis 0-0 og 1-1. I begge kamper hadde vi gode muligheter til å stikke av med seieren, men siden alle kampene i gruppa endte uavgjort ble det exit NM. Samtidig med disse NM-kvalikkampene hadde vi også satt opp ekstra kamper for de som ikke spilte kvalik, slik at alle spillerne fikk god matching disse helgene. 

Seriespill

Vi har meldt på ett lag i G19 Elite og ett lag i G19 1.divisjon. Siden det var få lag påmeldt i G19 Elite, ble det ikke noe Elite-kvalik i år, men seriespillet begynte dertil tidlig. I skrivende stund er allerede 2 kamper unnagjort og vi står med full pott etter 2 kamper etter seire mot henholdsvis Elverum på bortebane og Nordre Land/Torpa/Etnedal på hjemmebane. Det lover godt for våren! Laget i 1.divisjon starter sesongen først i slutten av april. For at alle våre spillere skal være godt rustet til seriestart er det planlagt to ekstra treningskamper rett etter påske myntet på de som foreløpig har spilt noe mindre. 

Sesongens mål

Målsettingene for sesongen er at begge lagene skal hevde seg i hver sin avdeling og selv om vi ikke har noe direkte resultatmål for vår G19 gruppe er det et mål å bli blant de 6 beste i Elite på vårsesongen så vi kan være med å spille om KM-tittel til høsten. For lag 2 er det å hevde seg i 1.divisjon. Hovedmålet er dog å utvikle gode fotballspillere som etter hvert kan ta steget opp på FK Toten sitt A-lag og evt. ta ytterligere steg. I skrivende stund har totalt 5 G19 spillere vært med i A-lagets spillertropper i Vinterserie og NM-kvalik, så det lover godt. Forhåpentligvis vil vi se enda flere få muligheten utover våren!

Cupdeltakelse 

Ut over seriespillet skal vi delta på Cup No1 i Fredrikshavn som i fjor, sammen med resten av ungdomslagene i FK Toten. Dette var en suksess i 2023 hvor både J17, G19 og G16 gjorde meget gode prestasjoner. G19 tok sågar seieren! Nytt av året er at spillergruppen blir delt i et G17 lag og et G18 lag. Det blir spennende å se om vi kan gjenta, og til og med forbedre fjoråret. Samtidig er denne turneringen en ypperlig mulighet til å bygge på det sosiale både internt på laget og mellom lagene i FK Toten. Vi gleder oss til å ta turen til Danmark i juli! I år som i fjor står også deltakelse på Otta-cup på planen utpå høsten. Også der har vi litt å forsvare etter en 1.plass i turneringen for fjorårets G19.

Kommentarer

Kalender

Fra andre lag